Panel Radyatör Üst Kapak Izgarası Seçimi

Panel Radyatör Üst Kapak Izgara Seçimi

Panel Radyatör Üst Kapak Izgarası Seçimi

Panel radyatörler, günümüzde en yaygın kullanılan ısıtma sistemlerinden biridir. Estetik görünümleri ve yüksek verimleri ile oldukça tercih edilmektedir. Panel radyatörlerin estetik görünümünü tamamlayan ve kullanım kolaylığı sağlayan bir parça da ızgaralardır.

Panel radyatör ızgaraları, radyatörlerin üst kısmını kapatarak toz ve kirden korumaya yardımcı olur. Ayrıca, radyatörlerin ısısını daha verimli bir şekilde dağıtmasını sağlar. Panel radyatör ızgaraları, farklı marka ve modellerde üretilmektedir. Bu nedenle, ızgara satın almadan önce radyatörünüze uygun olanı seçmek önemlidir.

Radyatörünüze Uygun Izgarayı Seçmek

Panel radyatör ızgarası satın almadan önce radyatörünüze ait ölçüleri bilmeniz gerekir. Radyatörünüze ait ölçüleri öğrenmek için radyatörünüzdeki etiketi kontrol edebilirsiniz.

Radyatörünüze ait ölçüleri öğrendikten sonra, aşağıdaki tablodan yararlanarak uygun ızgarayı seçebilirsiniz. Izgara modeline göre dış ve iç ölçüler değişmektedir.

Radyatör Tipi Dış Genişlik (cm) İç Genişlik (cm)
Tip22 9.6 - 9.4 - 9.1 9.5 - 9.2 - 8.95

 

3 Farklı Model Panel Radyatör Üst Kapak Izgarası

Aşağıda, 3 farklı model panel radyatör üst kapak ızgarası özelliğini bulabilirsiniz.

Model Radyatör Tipi Dış Genişlik (cm) İç Genişlik (cm) Uyumlu Markalar
Demirdöküm Tip22 9.60 9.50 Demirdöküm Plus, Vaillant, Protherm
Airfel Tip22 9.40 9.20 Airfel, Kalde, Baymak, Sainca, Berke, Isıtherm, Eca
Termoteknik Tip22 9.10 8.95 Termoteknik, Vera

 

Hangi Model Izgarayı Seçmelisiniz?

Radyatörünüze uygun ızgarayı seçmek için, radyatörünüze ait ölçüleri ve ızgaranın özelliklerini karşılaştırmanız gerekir.

Eğer radyatörünüz Tip22 ise, yukarıdaki tabloda yer alan dış genişlik ölçüleri arasından seçim yapabilirsiniz. İç genişlik ölçüleri, ızgaranın radyatöre daha sıkı oturmasını sağlar.

Farklı marka ve model ızgaralar arasında seçim yaparken, malzeme kalitesi ve tasarım da göz önünde bulundurmanız gereken faktörlerdir.

Radyatör ızgarası seçerken sadece marka veya modele bağlı kalmak doğru değildir, zira üreticiler bazı dönemlerde genişlik ölçülerinde değişikliğe gidebiliyorlar. Seçim yaparken en önemli unsur ızgaranın genişlik ölçüsünün içten ve dıştan ölçülmesidir. 

Demirdöküm Modeli

Demirdöküm modeli, yüksek kaliteli sac malzemeden üretilmiştir.Demirdöküm markalı Tip22 Panel Plus ve Demirdöküm Eco, Vaillant ve Protherm Serilerine uyumludur. Estetik bir tasarıma sahiptir. 

Demirdöküm Modeli Petek Izgarası

Airfel Modeli

Airfel modeli, dayanıklı metal malzemeden üretilmiştir. Bu ızgara tipi Airfel markası için üretilmiş olsa da; Kalde, Baymak, Sainca, Berke, Isıtherm ve Eca markalı panel radyatörlerin üst kapak ızgaralarına da uyum sağlamaktadır.

Airfel modeli petek ızgarası

Temorteknik Modeli

Termoteknik modeli, dayanıklı metal sac malzemeden üretilmiştir. Termoteknik ve Vera markalı panel radyatörlere uyum sağlamaktadır.

Termoteknik Petek ızgarası

Etiketler: ızgara, petek, radyatör, kapak
Aralık 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR