Kombi Kullanırken Doğalgazdan Tasarruf Etmenin Yolları

kombiden-tasarruf-etmenin-yollari

Kombi Kullanırken Doğalgazdan Tasarruf Etmenin Yolları

Kombinizi doğalgaz yakıtı ile kullanıyorsanız, doğalgaz faturasını düşük tutmanın pratik ve kolay yollarını bilmenizde fayda var.

1. KALORİFER TESİSATINIZIN TEMİZ KALMASINI SAĞLAYIN

Manyetik Kombi FiltreleriKalorifer tesisatınız kapalı devre ve devamlı sirkülasyonda olduğu için borular ile petek ve kombinin içinden geçen suyun mümkün olduğunca arınmış olması ısı iletimini arttırır ve size tasarruf sağlar. Tesisatınız özellikle demir tozu denilen korozyon maddelerinden arındırılırsa tasarrufun yanında kombi ve radyatör ömürlerini de uzatmış olursunuz.

Peki tesisatı temiz tutmanın en pratik yolu nedir?

Tesisattaki demir tozu maddelerini ayırmak için mıknatıslı manyetik tesisat filtreleri en pratik ve uzun ömürlü yöntemdir.

Manyetik Filtre Çeşitlerimiz

Manyetik Kombi Filtreleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz "Manyetik Filtre Ne İşe Yarar" konusunu da inceleyebilirsiniz.

 

 

2. ODA TERMOSTATI KULLANIN

Kombi aksesuarlarıOda termostatı kullanarak evinizde sağlanmış olan konfor sıcaklığının sabitlenmesi ile kombinizi fazladan çalıştırmazsınız ve doğalgazdan çok değerli bir sağlayabilirsiniz. Oda termostatı kombilerin oda sıcaklığına göre çalışmasını sağlar ve gerektiği anda durdurup çalışmasını komuta eder. Doğalgaz faturanızın düşmesini istiyorsanız kombinize mutlaka bir oda termostatı bağlamalısınız. Size en uygun oda termostatını görmek için Oda Termostat Çeşitlerini tıklamanız yeterlidir.

 

 

 

 

 

TERMOSTATİK VANA KULLANIN

Termostatik VanalarTermostatik vana; radyatörlerin ısı değerinin ayarladığınız sıcaklıkta kalmasını sağlayan ve otomatik açılıp kapanabilen bir vana türüdür. Termostatik vana ile az kullandığınız odaları az ısıda tutup, çok kullandığınız odaları daha fazla ısıda tutarken kombinin daha az doğalgaz tüketmesini sağlayabilirsiniz. Termostatik vanalar ile ilgili daha detaylı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

3. PETEKLERİN ÖNÜNÜ KAPATMAYIN

Radyatörlerin önlerini kapatmak oda içerisine ulaşması gereken ısının daha geç ulaşmasına sebep olacağından, doğalgaz kullanımınızı arttıracak bir unsurdur. Peteklerin önlerini açık tutarak odaların ihtiyaç duyduğu ısıya daha çabuk ulaşmasını sağlarsınız ve bu da kombinizin daha az doğalgaz tüketmesini sağlar. 

 

4. EVİNİZDE ISI İZOLASYONU SAĞLAYIN

Evinizde bir dış duvar izolasyonu yok ise radyatörler çabuk soğuyacak, kombiniz tekrar tekrar çalışarak çok daha fazla doğalgaz tüketmenize sebep olacaktır. Bunu engelleyip doğalgaz tasarrufu edebilmeniz için dış duvarda imkanınız yok ise iç duvarlarda izolasyon sağlamaya, buna da imkan yok ise en azından radyatörlerin arka kısımlarını izole etmeye gayret etmelisiniz. Pencere kenarlarını da kontrol edip aşırı hava akışı olan yerleri silikon ile, açılır pencere contalarını ise yenileme ile doğalgaz kullanımında tasarruf sağlayabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: tasarruf, kombi, doğalgaz, doğalgaz faturası, fatura düşürme yolları, doğalgazı dizginleyin
Ekim 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR