Kombi Kartı Neden Yanar?

Kombi Kartı Neden Yanar?

KOMBİ ELEKTRONİK KARTLARI NEDEN ARIZALANIR?

Kombi kartlarının arızalanmasının birkaç nedeni vardır. En sık karşılaşılan kombi kart arılanma sebepleri ise;

  • Elektrikte oluşan gerilim dalgalanmaları veya diğer adıyla voltaj iniş çıkışları
  • Kombinin yaşlanması ve içindeki elektronik kompenentlerin eskimesi
  • Kombinin içinin dış etkenlere maruz kalması ( Aşırı ısınma, toz girmesi, su sıçraması)

Bu sebeplerden en önemli ve sıkça görüleniise Voltaj dalgalanmalarından kaynaklı elektronik kartların arızalanmasıdır. Bu arızaya "Kombi Kartı Yanmış" şeklinde bir teşhis adı bile konulmuştur.

Kombi kartının yanmasının en sık görüldüğü yerler; şehirleşmenin yeni başladığı yerleşkeler, elektrik trafolarına yakın konutlar ve bulunan konumda yapılan alt yapı çalışmalarının sık olduğu bölgeler olarak belirlenmiştir. Ama kombi kartlarına zarar veren voltaj ani değişimleri hava şartlarına göre bile değişebilmektedir. Kombilerinin arıza yaptığını belirten kullanıcılar servis çağırıp kombi elektronik kartlarının yandığı bilgisini aldığında teknik servislerin artık bildiği bir zaman dilimi bile vardır. Bu zaman dilimi ise; %80 geceleri kart arızası olduğuna kanaat getirilmiştir. Özellikle tatil bölgeleri gibi zaman zaman artan nüfus, elektrik arzını arttırdığında gerilimin sabit tutulması imkansız bir hal almaktadır. 

Kombi kart arızası oluştuğunda; kombi garanti dahilinde bile olsa kart yanmasının garanti dışı kaldığını mutlaka duymuşsunuzdur. Voltaj dalgalanması olup gece vaktı kombi arızalandı ise bu kombi servisi tarafından engellenemeyecek bir olaydır ve garanti kapsamında olan bir kombide bile ücreti mukabilinde değişim yapılarak hasar giderilir.

Günümüzde kombiler pek de ucuz sayılmaz. Sıfır alınan kombilere onbinlerce para ödeyip, elektronik kart arızasını servislerin karşılamadığını bilmek bile üzücü bir durum ortaya çıkartmaktadır. Bunu engellemek aslında pek pahalı değildir. Voltaj ani pik ve ani dip yapmasını milisaniye zamanında algılayıp kombinin enerjisini  kesen teknoloji sayesinde hem ucuz, hem de mükemmel kart koruması sağlayan cihazlara Voltaj koruma cihazları adı verilmektedir. Sadece kombiler için üretilmiş voltaj koruma cihazları aslında tam da konumuzdaki sorunu aklımızdan bile çıkartabilecek harika bir çözüm olmaktadır. 

Peki Kombi Voltaj Koruma Cihazı, Kombimizi Nasıl Korur?

Kombi kart koruyucu cihaz

Voltaj koruma cihazlarının sadece kombi için üretilmiş bir ürünü size anlatırsak, kombiyi nasıl koruduğunu da çok net bir şekilde anlamış oluruz. Hatta bu konuda çektiğimiz videoyu da buraya koyalım. Kombinin kartı arızalandığında nasıl pratik bir çözüm sunar, ne kadar denenmişliği vardır gibi aklınızdaki soruları konusunda uzman kombi yetkili teknik servisine sorduk ve cevaplarını aldık. 

Etiketler: kombi arızaları, kombi yedek parça, kombi kart arızası, kombi kart arıza sebepleri
Ekim 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR